. A vendor bought bananas at 66 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?
Let required number =x=x
Sunil purchases two books at Rs. 300Rs. He sold one book 10% gain and other at 10% loss. What is the total loss or gain in percentage?
NO LOSS NO PROFIT
In first transaction, he gets 10%10% of Rs. 300Rs. 300 as profit whereas he loses the same amount in the second transaction. Hence, there is neither gain nor loss, for the overall transaction
A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. What is the present age of his son?
Let present age of the son =x=x years
Then, present age the man =(x+24)=(x+24) years
Given that, in 22 years, man's age will be twice the age of his son
Speed of a boat in standing water is 14 kmph and the speed of the stream is 1.2 kmph. A man rows to a place at a distance of 4864 km and comes back to the starting point. The total time taken by him is:
Speed downstream = (14 + 1.2) = 15.2 kmph
Speed upstream = (14 - 1.2) = 12.8 kmph
Total time taken =486415.2+486412.8=486415.2+486412.8 = 320 + 380 = 700 hours
Two employees X and Y are paid a total of Rs. 550 per week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week
Let the amount paid to X per week =x=x
and the amount paid to Y per week =y=y
Then x+y=550 ?(1)x+y=550 ?(1)
But x=120%x=120% of yy =120y100=12y10 ?(2)=120y100=12y10 ?(2)
From (1) and (2)
The multiplication of two numbers is 20,000 if their L.C.M is 800. Find the H.C.F.